Índex AulaMèdia
AulaMèdia
Educació en Comunicació


AulaMèdia.info
AulaMèdia TV

Material didàctic

AulaMèdia
- Editorials
- Entrevistes
- Intro
- Premsa
- Ràdio
- Televisió
- Publicitat
- Cinema
Formació
TVaula
Índex

Correu
 
editorial "REConeixements" 2011 Francesc Josep Deó – Dimecres 19 de gener, en la primera sessió de les Jornades d'Educació en Comunicació “Educar la Mirada” es van lliurar els “REConeixements” als treballs seleccionats de l'activitat de creació audiovisual Fes un vídeo! En aquesta ocasió als nois i les noies participants se'ls va lliurar un DVD, com a reconeixement al treball realitzat, on s'hi inclouen les onze peces audiovisuals seleccionades. Aquesta activitat emmarcada en la campanya "Una mirada crítica", que impulsa AulaMèdia, ha tingut una resposta inesperada, la participació dels nois i les noies en la creació de peces audiovisuals ha superat en escreix la resposta que des de l'organització esperàvem. El tema a desenvolupar -en 30 segons com a màxim- ha estat el lema de la campanya "Una mirada crítica, per a una ciutadania crítica". Una activitat que ha ajudat a l'alumnat participant a fer una reflexió sobre el consum dels mitjans de comunicació i el seus continguts.editorial

   
Educar la Mirada. Jornades d'Educació en Comunicació AulaMèdiaDe vegades els docents podem sentir-nos una mica sols en la nostra tasca diària, especialment en tot allò tocant a l'Educació en Comunicació, i per això les trobades amb altres docents són un espai d'intercanvi que sovint representen una injecció de força de les quals se'n surt amb noves idees per a l'aula i amb ganes de tirar-les endavant. En aquest sentit l'intercanvi a les Jornades Educar la mirada va ser especialment interessant aquest any amb la presència d'assistents vinguts des de Mallorca i València.

   
Wikileaks i la mirada crítica Xavier Breil – "Com qualsevol fenomen mediàtic, Wikileaks ha despertat al seu voltant opinions d’allò més variades, especialment en aquesta espècie d’àgora mig anònima que de vegades és Internet (hi ha fins i tot qui afirma que en realitat Assange treballa per al govern americà). Per descomptat que cal també ser crític amb Wikileaks i preguntar-se d’on venen aquestes informacions, quin rigor tenen i quina motivació personal o econòmica tenen Assange i els seus col·laboradors per difondre-les. Però el que motivi les filtracions és un tema diferent i no hauria de distreure ningú de la importància del contingut d’allò que s’ha desvelat. En qualsevol cas, aquesta investigació periodística no és el que pertoca aquí. Per a aquells que ens interessem per l’Educació en Comunicació, el cas de Wikileaks és interessant sobretot pels efectes que ha tingut i hi ha especialment un parell coses que criden l’atenció."

   
Llibres i continguts digitals a l'aula Azucena Vázquez Gutiérrez – "Des de fa uns anys ens han començat a arribar a l'escola noves tecnologies educatives, com poden ser els ordinadors portàtils per l'alumnat o les pissarres digitals interactives; afavorint la digitalització de les aules. Però el fet que un centre estigui ben dotat tecnològicament no implica que s'estigui fent un ús adequat d'aquests recursos i, en cap cas, garanteix un canvi metodològic, el qual han de dur a terme les persones (en aquest cas, mestres i professors/es) i no les màquines."


   
Jornades de didàctica de creació cinematogràfica València, 18 i 19 de febrer de 2011ImaTgina organitza les Jornades de didàctica de creació cinematogràfica, que es realitzaran a la ciutat de València. Com diu Rosana Pastor -la seva coordinadora- "aquesta es una activitat adreçada específicament a personal docent, amb el propòsit de dotar els participants dels instruments necessaris per treballar processos creatius relacionats amb el cinema i aprofitar el seu potencial com a recurs educatiu." Un curs que s'adreça a "totes i tots els qui voleu aprofundir o iniciar-vos en l'ús del cinema a l'àmbit pedagògic".


   
Una ciutadania crítica Xavier Breil – El material Per a una ciutadania crítica, és una seqüència didàctica creada per a introduir l’anàlisi dels mitjans de comunicació dins l’àmbit de l’Educació per a la ciutadania. Està organitzat en deu unitats didàctiques que tracten deu qüestions diferents d’àmbits com la publicitat, els informatius o la manipulació de les imatges. Tot i estar pensat per a l’Educació per a la ciutadania, us serà útil en qualsevol altre àmbit que el vulgueu fer servir i podreu adaptar-lo també per a altres edats (Noves unitats).

   
DVD La publicitat AulaMèdia i Objectiu Comunicació Cada dia rebem centenars d'impactes publicitaris. Són missatges presents a la televisió, a la ràdio, als diaris i revistes, a Internet o al carrer. Qualsevol lloc és bo per posar-hi un anunci. Estem envoltats de missatges ideats per seduir-nos i incitar-nos al consum. Però, tot s'hi val per vendre? En aquest DVD ens hem endinsat en el món de la publicitat per conèixer quines estratègies fan servir els publicistes per aconseguir els seus objectius i saber quins efectes pot produir la publicitat en els consumidors. DVD per 15 € (despeses d'enviament incloses).


 · 
Altres edicions d'AulaMèdia
novembre 2010
setembre 2010
maig 2010

 · 
AulaMèdia | Editorials | Entrevistes | Intro | Premsa | Ràdio | Televisió | Publicitat | Cinema | Formació | TVaula | Índex | Redacció
AulaMèdia. Educació en Comunicació
ISSN 1699-2245

Subscripció a AulaMèdia
Correu-e:

L'Au·ula