Instantdoc

La Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi de Llobregat és un projecte educatiu en què joves de Sant Boi fan servir el curtmetratge com a eina de reflexió sobre qüestions socials rellevants. En les diverses edicions de la Mostra hem abordat temàtiques com la crisi de les persones en cerca de refugi, els drets humans a Sant Boi, el debat llibertat vs. seguretat, el paper de les dones en la construcció de la pau i l’impacte global del consum local.

La Mostra de Cinema i Convivència és un projecte que compta amb la col·laboració dels centres educatius d’educació secundària de la ciutat així com altres centres socioeducatius que participen en la mostra des de la seva primera edició. En les edicions anteriors, realitzàvem un procés d’aprenentatge i servei en què formàvem l’alumnat a l’aula, sensibilitzant-lo sobre la temàtica corresponent i treballant nocions de llenguatge audiovisual. Aquest aprenentatge culminava amb la realització d’un o diversos curtmetratges per part de cada grup participant.

Enguany, la proposta formativa es troba en aquest espai web. Podreu seguir els passos que detallem a continuació i participar de forma autònoma. D’altra banda, com cada any, també podreu participar a través del vostre centre educatiu si el vostre grup s’ha adherit a la Mostra, amb algunes activitats pensades especialment per fer amb el grup-classe. També es realitzaran algunes sessions d’assessorament i cocreació en línia per a l’alumnat i el professorat dels centres que ho requereixin.

Instantdoc. Un format curt, creatiu i intens.

Les peces audiovisual que creareu tindrà una durada aproximada d’un minut. Ha de ser curta però molt intensa. Un minut de vídeo ben ideat pot tenir molt contingut. Farem servir el format Instantdocs, documentals creatius de aproximadament un minut que inclouen el testimoni d’alguna persona (per això docs de documental) però han de comptar amb un element disruptiu com una metàfora. Aquí en teniu un exemple.

El projecte en 10 passos

Aquests 10 passos us guiaran en la realització del projecte des d’identificar i concretar de què parlareu en el vostre audiovisual fins a l’entrega final. En aquest índex podeu clicar per anar directament al pas que estigueu treballant.

8.- Editeu i feu la postproducció.
9.- Testegeu, redefiniu, milloreu.
10.- Pengeu el vídeo.

Text, fotos i peces audiovisuals: KINEINA [Audiovisuals]