Una mirada crítica

El curs UNA MIRADA CRÍTICA, organitzat per AulaMèdia. Educació en Comunicació, vol ser un espai de reflexió sobre l’Educació Audiovisual i Mediàtica i a més a més una guia per implementar-la a les aules.

L’objectiu del curs és donar a conèixer metodologies, recursos i experiències d’Educació Mediàtica i al mateix temps donar elements per l’anàlisi crítica i la reflexió dels continguts mediàtics, per generar una mirada crítica a les pantalles.

A les persones inscrites al curs UNA MIRADA CRÍTICA se’ls lliurarà 2 DVDs: El Fals Documental i Dóna’m la teva mirada, materials audiovisuals realitzats per AulaMèdia. Educació en Comunicació.

Us hi esperem!


INFORMACIÓ GENERAL

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona [Carrer Regomir, 3. BARCELONA]

Dates: De dilluns 4 a dijous 7 de juliol de 2022

Horari: TARDES de 16.00 h a 19.00 h

Durada:  20 hores
[12 hores presencials + 8 hores de treball autònom]

Inscripció:
Per fer la inscripció a aquest curs cal emplenar el formulari que trobaràs AQUÍ. CURS TANCAT

Matrícula:  40 € matrícula general

Material: A les persones inscrites al curs UNA MIRADA CRÍTICA se’ls lliurarà 2 DVDs

Certificat: Aquesta activitat de formació permanent del professorat té el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Organitza: AulaMèdia. Educació en Comunicació


CONTINGUT DEL CURS

DILLUNS 4 JULIOL 2022

1r Mòdul. Benvinguda. Introducció a l’Educació Mediàtica. Projecte.

2n Mòdul. Arguments universals. Estructura del guió audiovisual. Exemples pràctics.

DIMARTS 5 JULIOL 2022

1r Mòdul. Pràctiques de narrativa audiovisual. Reptes des de diferents àmbits: com aplicar l’Educació Mediàtica.

2n Mòdul. Optativa El cinema a l’aula. Pràctiques. Projecte de centre d’implementació de comunicació audiovisual.

DIMECRES 6 JULIOL 2022

1r Mòdul. Drets digitals i educació en comunicació per una ciutadania crítica.

2n Mòdul. Com implementar un taller d’educació audiovisual a l’aula. Obstacles i oportunitats.

DIJOUS 7 JULIOL 2022

1r Mòdul. Anàlisi crítica dels continguts mediàtics: la Publicitat.

2n Mòdul. Educació Mediàtica: Com implementar-la i com avaluar-la?


LLOC

Centre Cívic PATI LLIMONA. Carrer de Regomir, 3. BARCELONA – Metro: Jaume I. Línia 4 (groga)

CLICA SOBRE EL MAPA

Carreró d’entrada al Pati Llimona des del Carrer Regomir (Continuació del Carrer Ciutat)


DATES i HORARI

DATES: de dilluns 4 a dijous 7 de juliol de 2022

HORARI: TARDES de 16.00 h a 19.00 h


MATERIAL

A totes les persones inscrites al CURS D’EDUCACIÓ MEDIÀTICA. UNA MIRADA CRÍTICA se’ls lliurarà els DVDs: DÓNA’M LA TEVA MIRADA i EL FALS DOCUMENTAL.

DÓNA’M LA TEVA MIRADA

DÓNA’M LA TEVA MIRADA és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla.

Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries en què pot ser útil i a les diferents dinàmiques d’aula de cada docent. Un manual en forma de vídeo que combina explicacions teòriques amb demostracions pràctiques i exemples d’algunes de les grans obres dels millors directors de la història del cinema i també de la televisió actual.


EL FALS DOCUMENTAL

La idea central del reportatge EL FALS DOCUMENTAL és donar a conèixer i reflexionar sobre aquest gènere documental. S’hi tracten aspectes com la construcció social de la realitat, la crítica al discurs dels mitjans de comunicació i la reflexió artística del llenguatge i dels codis audiovisuals.

El reportatge inclou seqüencies de falsos documentals de referència que s’alternen amb declaracions de Jordi Balló, professor i director del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), de Gemma Paricio, professora de Secundària i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de Juan Vaccaro, membre del Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona (UB).

AQUEST DVD INCLOU, A MÉS DEL “FALS DOCUMENTAL” (35′), LA PEÇA “MÉS ENLLÀ” AMB MÉS DE 20 MINUTS D’EXTRES.


FORMADORS

Xavier Breil. Docent a l’Escola Sadako, director general de Dictapp. Formador en Educació en comunicació, col·laborador d’AulaMèdia i autor de materials didàctics diversos. @xavierbreil


Remei López i Planas. Mare de dos fills, professora i directora d’institut -en temps d’incertesa- La Sínia, Parets del Vallès (Vallès Oriental). Deu anys d’aula d’acollida. Educació en comunicació. Acompanyant vides adolescents. @iemerina


Gerard Vilanova. Formador en educació digital a TIC ACTIVA. Tècnic de comunicació. Gestor de documents. Professor. Autor del llibre: El seu primer mòbil. Bones pràctiques per a la família digital. @gerardvilanova


Francesc-Josep Deó. Coordinador de la revista digital AulaMèdia. Educació Mediàtica. Formador de formadors en Educació en Comunicació. Una mirada crítica als mitjans. Un pessimista actiu! Un entre tants! @francesc2016

Coordinador del Curs Educació Mediàtica