X Festival Cinema Ciutadà Compromés

X FCCC. Foto: Acicom

La desena edició d’aquest especial Festival tindrà lloc entre el 21 d’octubre i l’11 de novembre a València.

Comptem amb més de 90 audiovisuals valencians inscrits que ofereixen una mirada crítica sobre el nostre entorn, passat, present i futur, a la vegada que proper o llunyà.

Fidels al projecte inicial, acostem les produccions audiovisuals valencianes a la ciutadania, per la qual cosa projectem en múltiples pantalles comptant amb les sinergies de les entitats i organitzacions cíviques i socials, promocionant el sector audiovisual del nostre territori.

Es tracta no tant de fer una crida a la ciutadania per tal que acudeixa al cinema, sinó també dur el cinema on es troba la ciutadania.

Esperem comptar amb més de 40 sales de projecció al llarg de tot el País Valencià, incloent sales cíviques i socials, institucionals i comercials.

El certamen, que s’ha erigit ja com a referent a nivell mundial en la promoció de d’obres audiovisuals en valencià, està dedicat a l’exhibició de produccions cinematogràfiques que reflecteixen un compromís amb la societat. Enguany amb cinc temàtiques:

      • Ciutadania (moviments socials, relacions, participació, reivindicacions)
      • Drets Humans i cultura de la pau
      • Emergència climàtica i transició eco social justa.
      • Igualtat i diversitat
      • Valors democràtics, Bon Govern i Memòria Històrica
Els cartells de les anteriors edicions. Foto: Acicom

El certamen repartirà en aquesta edició 9 premis relacionats amb la promoció de la llengua i el tractament de problemàtiques socials

Una desena edició, encara que ja portem 12 anys, posant en marxa en 2013 el Cicle Cinema Ciutadà Compromés.

El festival també realitza, fora de concurs, la divulgació i difusió de produccions nacionals i internacionals amb una profunda consciència social, organitzant un ample ventall d’activitats complementàries com debats, col·loquis, presentació de llibres, manifestacions culturals, etc.

Som un festival allunyat de la catifa roja. Creem sinergies, i trobades entre la ciutadania, i ens posem al servei de les persones i organitzacions que ens preocupem i ocupem en millorar la societat.

El fundador d’ACICOM i director del X Festival Cinema Ciutadà Compromés, Jose Ignacio Pastor, en nom d’un ample equip entusiasta que el fa possible, ens convida a participar i conèixer més de prop el festival.

Més informació a: https://acicom.org/